Herfstactiviteit Vakantiejeugdwerk Oostelbeers 2021

Op woensdag 27 oktober aanstaande is er weer een herfstactiviteit voor alle Oostelbeerse kinderen die op de basisschool zitten. Dit jaar is het thema Jager en Prooi. Dit jaar maken we een verdeling tussen de kinderen van de onderbouw en de kinderen van de bovenbouw.

ONDERBOUW

De kinderen van de onderbouw worden die dag om 14:00 uur verwacht bij het Scoutinggebouw in Middelbeers. Daar maken we de groepjes bekend en worden de kinderen met een begeleider op jacht gestuurd. Ze mogen op jacht naar allerlei voorwerpen, die ze kunnen vinden in het bos. Dit lijkt heel makkelijk, maar pas op! Er wordt namelijk ook jacht op de kinderen gemaakt. Naast het verzamelen van de voorwerpen, moeten de kinderen uit handen blijven van de jagers. Een middag dus in het teken van spanning en plezier! Om 17:00 worden de groepjes terug verwacht bij het Scoutinggebouw. De kinderen van de bovenbouw komen dan pas aan. We zullen dan met alle kinderen en begeleiders gezamenlijk eten. Rond de klok van 18:00 uur is het programma voor de kinderen van de onderbouw voorbij, maar niet voordat er bekend gemaakt is welk groepje de meeste punten gescoord heeft. Voor de kinderen van de bovenbouw start de jacht dan pas.

BOVENBOUW

De kinderen van de bovenbouw worden deze dag om 17:00 uur verwacht bij het Scoutinggebouw in Middelbeers. Ze zullen dan eerst eten, samen met de kinderen van de onderbouw en de begeleiders. Wanneer de kinderen van de onderbouw naar huis zijn en het eten een beetje gezakt is, worden de groepjes bekend gemaakt. Ieder groepje wordt vervolgens in het centrum van Middelbeers gedropt en mogen aan de hand van een plattegrond en een paar aanwijzingen op jacht naar mooie locaties waar een foto van gemaakt moet worden. Natuurlijk wordt er ook op deze kinderen gejaagd. Blijf dus uit handen van de jagers, zorg dat je alle foto’s maakt en wees op tijd terug bij het Scoutinggebouw. En dat allemaal in het donker! Als dit allemaal gelukt is, dan hebben ze het wel verdiend om effe te chillen. Lekker warm bij het kampvuur, muziekje erbij, wat lekkers en wachten op de uitslag!

OPGEVEN

Opgeven kan tot en met 21 oktober en mocht je al vragen hebben, dan kun je terecht bij Daniëlle Nihot via 06 – 14 68 16 97. Aan de herfstactiviteit zijn geen kosten verbonden. Mochten er ouders zijn die deze dag willen helpen, dan kunnen ze dit aangeven op het inschrijfformulier. Alle hulp is welkom!

Wij hebben er al veel zin in en hopen dan ook op een grote opkomst!

Organisatie Herfstactiviteit VJO 2021

Dorian en Daniëlle


    (* verplicht veld)

    » ga terug naar het activiteiten overzicht.