Informatie voor deelnemers

Hallo jongens en meisjes van groep 3 t/m 8.

De Roefeldag van 2024 is op zaterdag 22 juni.

De Roefeldag is een dag waarop je de wereld van de volwassen mensen gaat ontdekken. Het woordje roefelen komt namelijk uit België en betekent snuffelen of ontdekken. In 2024 gaan we voor de 26e keer roefelen in de Beerzen met de kinderen uit groep 3 t/m 8.

Er zijn een aantal bedrijven, instellingen en personen die jullie tussen 10.00 uur en 16.00 uur willen laten zien wat zij zoal in het dagelijkse leven doen. Op de meeste plaatsen mag je dan hun beroep/hobby zelf uitoefenen. Daar gaat het bij het roefelen om: ZELF DOEN. Op sommige bedrijven kan het te gevaarlijk zijn om het “vak” echt uit te oefenen, maar dan valt er wel genoeg te zien of te beleven. Je bezoekt met een groepje van 4 personen en 1 begeleider, b.v. één van jullie ouders, een aantal adressen om te roefelen.

Zo kun je bijvoorbeeld echt gaan “nep” trouwen, graveren, werken in een winkel of in een café, meerijden in een vrachtwagen of op een grote tractor, timmeren, zelfs professionele foto’s of een mooi schilderij maken? En zo hebben we nog veel meer.

Als we voldoende roefelplaatsen hebben proberen we om ieder groepje naar 3 of 4 roefelplaatsen te laten gaan. Je mag per groepje een aantal voorkeuren opgeven. Wij proberen jullie groepje dan in te delen bij deze plaats of een soortgelijke plaats. Elders op deze site vind je de deelnemende bedrijven/hobbyisten die op dit moment bij ons bekend zijn (Let op: sommige bedrijven willen alleen oudere kinderen of juist alleen jongere).

Wil je meedoen aan de Roefeldag, maak dan een groepje van 4 kinderen met een begeleider en geef je op. Opgeven kan dan via deze site, dan zullen wij proberen om voor iedereen weer een leuke, interessante en gevarieerde roefelroute samen te stellen. Via huis aan huis en Social Schools zullen we berichtgeven wanneer het inschrijven start. Dit is ongeveer in de eerste helft van april.

TIP: Als je de samenstelling van je groepje ieder jaar hetzelfde houdt, voorkom je dat je op roefelplaatsen komt waar je met een vorig groepje al eens geweest bent.

Als je zelf geen groepje kunt vormen, kun je bij Janneke of Joan informeren welke kinderen uit jouw groep of van jouw leeftijd nog niet zijn opgegeven, maar je moet wel eerst zelf proberen een groepje van 4 kinderen te vormen.

Twee weken voor de Roefeldag krijgt de begeleiding van jullie groepje een e-mail met jullie programma van die dag. Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

DUS KOM EN ROEFEL MEE!

Groetjes van het Roefelcomité:
Wendy, Loes, Eefje, Heidi, Janneke, Joyce, Marjan, Geertje en Lieke.

Meer informatie bij:
Janneke Kolsters 06-17090078